Go to SiteAcasaFAQCautareInregistrareMembriGrupuriConectare

Distribuiți | 
 

 Top antiviruși 2011

In jos 

Ce antivirus folositi?
Kaspersky
0%
 0% [ 0 ]
PC Tools
0%
 0% [ 0 ]
AVG
50%
 50% [ 4 ]
Avira
0%
 0% [ 0 ]
Panda
0%
 0% [ 0 ]
Symantec Norton Antivirus
13%
 13% [ 1 ]
BitDefender
0%
 0% [ 0 ]
ESET NOD32
0%
 0% [ 0 ]
Avast
13%
 13% [ 1 ]
Altul
24%
 24% [ 2 ]
Total voturi : 8
 

AutorMesaj
magicus
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 1635
Varsta : 39
Localizare : Constanta
Reputatie : 8
Data de inscriere : 04/02/2008

MesajSubiect: Top antiviruși 2011   Lun Ian 03, 2011 8:15 pm

Pentru a avea parte de un PC fără viruși, este de preferat să alegem întodeauna numai cel mai bun antivirus, capabil să ofere o devirusare eficientă și siguranță completă a datelor, chiar dacă pentru asta trebuie să scoatem câțiva bănuți din buzunar, rezistând tentației de a folosi un program antivirus gratuit.

Programul antivirus este una din aplicațiile care nu trebuie să lipsească de pe nici un calculator, fie că vorbim despre antiviruși comerciali, sau una dintre numeroasele soluții antivirus free, ce pot fi utilizate gratuit după un simplu download.

În răndurile următoare puteți afla câteva informații despre cele cele mai populare programe antivirus, ajunse acum la o nouă generație, gata să lupte pentru un an 2011 fară viruși.

Pentru un clasament care să reflecte cât mai corect nivelul de protecție oferit de câteva dintre cele mai cunoscute programe antivirus, am folosit drept ghid informațiile oferite de www.av-test.org, un institut al cărui obiect de activitate este evaluarea securității pentru diverse aplicații IT.


Locul 1 - Kaspersky Internet Security 2011

Kaspersky Internet Security 2011 a reușit să atingă spre finalul anului 2010 un nivel de protecție de peste 90%, combătând cu succes programele mallware folosite pentru atacuri de tip 0-day venite prin internet, sau e-mail, primind o notă de 5.5/6 din partea AV-Test.org.

Rata de detecție a celor mai comune aplicații mallware a depășit 96%, în timp ce operația de devirusare a reușit în puțin peste 70% din cazurille de infectare testate.

Impactul programului antivirus asupra performanței de zi cu zi a calculatorul, a fost evaluat la aproximativ 219 secunde, reprezentând timpii de așteptare cumulați de-a lungul unei zi. Trebuie știut că valoarea medie măsurată pentru programele antivirus, este de 236 secunde, valorile mai mici de atât reprezentând performanțe peste medie.

Kaspersky Internet Security 2010 a reușit prin contrast să obtină un punctaj de numai 5.0/6, pentru protecția împotriva aplicațiilor mallware, însă timpii de așteptare cumulați au fost măsurați la un excelent 134 secunde, dintr-o medie de 251 secunde pentru generația 2010 de programe antivirus.

Locul 2 - PC Tools Internet Security 2011

PC Tools Internet Security 2011 este un program antivirus mai puțin cunoscut pe la noi, care a reușit să obțină un punctaj de 5.5/6 pentru siguranța oferită împotriva aplicațiilor mallware, cu o rată de deteție de aproximativ 100% pentru cele mai comunet tipuri de viruși și protecție împotriva a peste 90% dintre atacurile de tip 0-day venite prin internet și amenințări prin e-mail.

Eficiența funcției de devirusare este excelentă, înlăturând peste 90% dintre componentele celor mai cunoscuți viruși, cu o rată de succes de 85% pentru înlăturarea componentelor mallware secundare și repararea daunelor sistemului de operare. Nota oferită de av-test.org este de 5.5/6.

Viteza motorului de scanare este ceva mai modestă, cu un timp de așteptare cumulat de 309 secunde, cu 73 de secunde mai mult decât media de 236 secunde a clasamentului.

Locul 3 - AVG Internet Security 2011

AVG Internet Security 2011 a reușit să obțină o notă de 5.5/6 din partea AV-Test.org , garantând un nivel de protecție de peste 82% împotriva aplicațiilor mallware, folosite pentru atacuri de tip 0-day venite din internet sau prin e-mail. Rata de detecție a unui set reprezentativ de aplicații mallware a depășit 96%, în timp ce pentru devirusare aplicația a reușit, în funcție de tipul infecței, între 20% și 78% din operațiunile de curățare, primid pentru asta doar un punctaj de 2.0/6.

Impactul programului antivirus asupra performanței zilnice a calculatorului, a fost măsurat la 205 secunde, puțin mai bine decât media de 236 secunde.

Prin contrast, Avast Internet Security 5.0 a reușit să obtină un punctaj de numai 2.5/6, pentru protecția împotriva aplicațiilor mallware, iar timpii de așteptare cumulați au fost măsurați la un confortabil 104 secunde, dintr-o medie de 251 secunde pentru generația anului 2010, de programe antivirus.


Locul 4 - Avira AntiVir Premium

Cu un punctaj de 5.0/6 Avira AntiVir Premium garantează un nivel de protecție de peste 79% împotriva aplicațiilor mallware, folosite pentru atacuri de tip 0-day venite din internet sau prin e-mail.

Rata de detecție a unui set reprezentativ cu cele mai comune aplicații mallware a atins 99%, în timp ce operatia de devirusare a reușit în proporție de 80% pentru cele mai comune aplicații mallware , cu doar 50% rată de succes la înlăturarea componentelor malițioase secundare și refacerea modificărilor aduse configurației sistemului de operare, primind pentru asta un punctaj de 3.5/6.

Impactul programului antivirus asupra performanței calculatorului, a fost măsurat la 230 secunde, o valoare medie printre soluțiile antivirus de generație actuală.

Avira Antivirus free
Avira Antivirus free este un program antivirus gratuit pentru uz personal, ce oferă funcționalitatea de bază a versiunilor comerciale, dar fără componente avansate ca filtrul AntiPhishing, modul WebGuard pentru blocarea accesului la website-uri periculoase, mail guard și funcția de detecție euristică a virușilor necunoscuți, ce nu se află încă în baza de date a aplicației.

Nivelul de securitate este prin urmare redus semnificativ, dar oricum mai bun decât cel obținut prin soluțiile de scanare antivirus online, puse la dispoziție de unii dezvoltatori de produse antivirus.


Locul 5 - F-Secure Internet Security 2011

F-Secure Internet Security 2011 se poate lăuda cu un nivel de protecție ce blochează accesul a peste 89% dintre aplicațiile mallware folosite pentru atacuri de tip 0-day transmise prin internet sau atacurile prin e-mail, primind o notă de 5.0/6 din partea AV-Test.org.

Rata de detecție a aplicațiilor mallware atinge 98%, sau chiar 100% pentru cele mai comune dintre ele.

La operațiile de devirusare, aplicația a reușit în proporție de 85% înlăturarea aplicațiilor mallware cele mai comune, componentele virale secundare și modificările critice aduse configurației fiind înlăturate în proporție de 65%, pentru un scor final de 5.0/6.

Impactul programului antivirus asupra performanței calculatorului, a fost evaluat la 150 secunde, oglindind timpi de așteptare semnificativ mai mici decât media altor programe antivirus și substanțial mai buni decât versiunea 2010 a aplicației.


Locul 6 - G Data Internet Security 2011

G Data Internet Security 2011 este un program antivirus produs în Statele Unite, ce iese din tipar prin viteza excelentă a motorului de scanare, primind o notă de 6.0/6 pentru impactul minim asupra performanțelor generale ale sistemului și numărul redus de alarme false generate. Timpii de așteptare cumulați la folosirea de zi cu zi au fost estimati la numai 72 secunde, reflectând un nivel de performanță ce recomandă acest produs inclusiv pentru calculatoare de generație mai veche.

Cu un punctaj de 5.0/6, nivelul de securitate poate fi caracterizat drept bun, cu o rată de detecție de peste 99% în rândul aplicațiilor mallware cele mai răspândite și protecție împotriva a peste 90% dintre atacurile prin e-mail și amenințări prezentate de aplicațiile mallware ce folosesc exploit-uri de tip 0-day. Singura slăbiciune mai serioasă constă în performanțele mediocre la blocarea aplicațiilor mallware la executare, sau după executare, cu o rată de succes evaluată la doar 50%.

Eficiența funcției de devirusare atinge 85%, cu 70% rată de succes la eliminarea componentelor secundare.


Locul 7 - Panda Internet Security 2011

Panda Internet Security 2011 este un alt antivirus foarte rapid, cu un timp estimat de încetinire a sistemului de numai 93 secunde. Pentru numărul ridicat de alarme false, date prin clasificarea eronată a aplicațiilor legitime ca fiind mallware, Panda Internet Security 2011 a primit numai 4.5 puncte din 6.

Cu un nivel de protecție punctat cu 5.0/6, antivirusul se bucură de o rată de detecție apropiată de 100% pentru cele mai comune tipuri de mallware și peste 90% rată de succes la blocarea atacurilor de tip 0-day și prin e-mail. Eficiența funcției de blocare a execuției aplicațiilor mallware atinge din păcate doar 65%.

Recompensată cu doar 3.5/6 puncre, eficiența funcției de devirusare este mediocră, cu o rată de 85% pentru înlăturarea aplicațiilor mallware și doar 65%, pentru eliminarea componentelor secundare. Performanțele la înlăturarea aplicațiilor mallware de tip rootkit, rata de succes este și mai mică, măsurând doar 61%.


Locul 8 - Symantec Norton Antivirus 2011

Un loc fruntaș în lista celor mai bune programe antivirus îl ocupă și Symantec Norton Antivirus 2011.

Cu un număr mic de alarme false și un timp de așteptare estimat la 157 secunde, versiunea pentru anul 2011 a aplicației este caracterizată prin performanțe bune și o viteză de rulare peste medie.

Nota pentru securitate este de 5.0/6, pentru o rată de detecțe de 100% a aplicațiilor mallware comune și eficiența de peste 95% a protecției împotriva atacurilor venite prin e-mail și exploit-uri de tip 0-day. Funcția de blocare a execuției aplicațiilor infectate a dat rezultate bune, având o rată de succes de peste 85%.

Funcția de devirusare a primit un punctaj de 5.5/6, având o rată de succes de peste 80% la înlăturarea tuturor tipurilor de viruși.


Locul 9 - BitDefender Antivirus Pro 2011

BitDefender Antivirus Pro 2011 este un produs antivirus românesc ce se face remarcat prin rapiditatea modulului de scanare și numărul redus de alarme false generate, pentru care a obținut un puntaj de 5.5/6. Timpii de așteptare estimați pentru folosirea de zi cu zi nu depășesc 126 secunde, mult sub media de 236 secunde a clasamentului general.

Principala slăbiciune este eficiența mediocră a funcției de devirusare, cu o rată de succes de numai 30% la înlăturarea componentelor secundare ale aplicațiilor mallware și 44% rată de succes la înlăturarea de rootkit-uri și alte aplicații mallware ascunse. Pentru cele mai comune tipuri de mallware, eficiența funcției de dezinfectare este de aproximativ 70%. Chiar și așa, punctajul obținut nu depășește 2.0/6.

Protecția împotriva infectării cu aplicații mallware atinge o eficiență de peste 98% pentru cele mai comune tipuri de viruși, dar numai 64% in cazul exploit-urior de tip 0-day și a amenințărilor venite prin e-mail, obținând un punctaj final de 4.5/6.


Locul 10 - ESET NOD32 Antivirus 4

ESET NOD32 Antivirus 4 este un program antivirus foarte popular, caracterizat prin o viteză bună de rulare și un nivel de protecție ridicat.

Rara de detecție a aplicațiilor de tip mallware atinge 89% și urcă până la 100% pentru cele mai comune dintre ele. Eficiența protecției împotriva exploit-urilor de tip 0-day și amenințări prin e-mail depășește 80%, însă principala slăbiciune rămâne protecția slabă la execuția aplicațiilor infectate, cu o rată de succes de numai 30%, scăzând nota finală acordată de av-test.org la 3.5/6.

Notată cu 4.5/6 puncte, funcția de devirusare a reușit cu succes înlăturarea a peste 90% dintre aplicațiile mallware cele mai comune, însă doar 44% dintre aplicațiile de tip rootkit.

Viteza motorului de detecție este foarte bună, cu un timp de așteptare cumulat măsura la doar 151 secunde. Numărul de alarme false este de asemenea relativ redus.


Locul 11 - Avast Antivirus Pro

Avast Antivirus Pro este un produs antivirus foarte bine optimizat și cu o rată redusă de generare a alarmelor false. Testele desfășurate de avtest-org au măsurat un timp de așteptare cumulat de 104 secunde, mult sub media celor 236 secunde în care se încadrează cele mai multe programe antivirus.

Notată cu 4.5/6 puncte, funcția de devirusare atinge o eficiență e 90% la înlăturarea celor mai comune tipuri de mallware și 61% pentru rootkit-uri, însă inlăturarea componentelor secundare și repararea modificărilor aduse configurației reușește numai în 45% din cazuri.

Detecția aplicațiilor mallware atinge 95%, sau chiar 99% pentru cele mai răspândite forme de infecții. Protecția împotriva atacurilor de tip 0-day și aplicații mallware venite prin e-mail este eficientă în proporție de peste 75%, însă blocarea la lansare a aplicațiilor infectate a reușit în numai 20% din testele efectuate, motiv pentru care nota finală oferită pentru protecția împotriva infecțiilor este de doar 2.0/6.


CONCLUZIE

În privința nivelului de securitate oferit, se fac remarcate soluțiile propuse de Kaspersky Internet Security 2011 și PC Tools Internet Security 2011, ambele primind punctaje foarte ridicate.

În ceea ce privește viteza de de rulare, G Data Internet Security 2011 ajunge pe un loc fruntaș, urmat la foarte mică distanță de PC Tools Internet Security 2011 și AVG Internet Security 2011.

Rezultatele cele mai bune la devirusare au fost obținute de către Symantec Norton Antivirus 2011 și PC Tools Internet Security 2011, urmate îndeaproape de F-Secure Internet Security 2011.

Mai multe puteti citi pe : http://www.go4it.ro/software/top-antivirusi-2011-tot-ce-ai-nevoie-pentru-un-pc-fara-virusi-7776673/

_________________
Just Magic.....us!

Fa ce stii tu mai bine!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.voodoo-clan.ro
MuErTe
Team
Team
avatar

Numarul mesajelor : 828
Varsta : 37
Localizare : Tulcea/Bucuresti
Reputatie : 24
Data de inscriere : 04/02/2008

MesajSubiect: Re: Top antiviruși 2011   Mar Ian 04, 2011 2:09 pm

Mai ... trebuia sa pui si acolo la poll ''nici unul'' .Eu nu folosesc antivirus ca nu intru pe site-uri cu prostii si in general ce am in calculator e original (cu mici exceptii evident ...ca tot romanul Very Happy )
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
magicus
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 1635
Varsta : 39
Localizare : Constanta
Reputatie : 8
Data de inscriere : 04/02/2008

MesajSubiect: Re: Top antiviruși 2011   Mar Ian 04, 2011 8:36 pm

Sincer nu m-am gandit la treaba asta. Forumul imi permite sa pun in sondaj maxim 10 variante. Asa ca a trebuit sa mai scot cateva variante din cele pe care le pusesem initial. Deci nici gand sa pun si varianta "Nici unul".

_________________
Just Magic.....us!

Fa ce stii tu mai bine!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://www.voodoo-clan.ro
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Top antiviruși 2011   

Sus In jos
 
Top antiviruși 2011
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Diverse :: Software & Hardware-
Mergi direct la: